Nederlands kampioen schoolvoetbal

Vrijdag 7 juni is het team van het Theda Mansholt College uit Delfzijl Nederlands kampioen schoolvoetbal geworden tijdens de landelijke finaledag van Olympic Moves.

Voorronde
Het team van tweede en derde klassers was eerder dit schooljaar al de beste in de noordelijke voorronde in Harlingen. Hierdoor verdienden ze een plek in de landelijke finale in Arnhem.

Nederlands Kampioen
In totaal plaatsten 16 teams uit het hele land zich voor de finale. Het niveau was erg hoog.
De jongens verloren de eerste poulewedstrijd, maar dankzij twee overwinningen werden ze toch eerste in de poule. Hierdoor werd de kwartfinale bereikt. De kwartfinale en halve finale werden door verzorgd voetbal en veel inzet gewonnen. De finale werd een slijtageslag en beide ploegen hadden er al vijf wedstrijden op zitten. Dit was terug te zien in het veld, want verschillende spelers kregen kramp. Ondanks dat werd er voor elke bal hard gestreden. De finale eindigde in een 0-0 stand.
Er moesten zelfs penalty’s genomen worden voor titel. Het ging lang gelijk op, maar de vijfde penalty werd uiteindelijk door onze keeper Xavier gestopt en het Theda Mansholt College werd Nederlands Kampioen!

De meiden van het Theda Mansholt College hadden zich ook weten te plaatsen voor de finale, maar op de finaledag kwamen ze te kort om mee te doen voor de prijzen. Wel werd er samen gefeest.