Regionale timmer- en metselwedstrijden

Donderdag 7 en vrijdag 8 februari 2019 hebben drie leerlingen van het Theda Mansholt College deelgenomen aan de regionale timmer- en metselwedstrijden te Sappemeer.
Uit de hele provincie waren er leerlingen van verschillende vmbo scholen vertegenwoordigd om te strijden voor de prijzen.
Het SSPB praktijkcentrum bouw is opgericht in 1983 door het regionaal bouwbedrijfsleven met als doel de bouwbedrijven te voorzien van voldoende goed opgeleide vaklieden.

Namens onze school namen Youri Mulder en Iwan Kugel deel aan de timmerwedstrijd en Raul de Vries nam deel aan de metselwedstrijd.
Het niveau lag dit jaar erg hoog en wel zo hoog dat na afloop alle deelnemers een contract aangeboden kregen bij het SSPB.

Na twee dagen hard werken kwam vrijdagmiddag het moment van de prijsuitreiking. Helaas vielen de timmerlieden van het TMC buiten de prijzen, ze waren de enige derde jaars leerlingen die deelnamen en hebben het erg goed gedaan.

Bij het metselen werd het spannend, Raul had een prachtige bank gemetseld en kon wel eens hoge ogen gaan gooien. De concurrentie was groot, de leerlingen van het Gomarus College uit Groningen hadden ook prachtig werk geleverd.
De leerlingen van het Gomarus College werden derde en tweede. Na tromgeroffel werd de winnaar aangekondigd. Onze eigen Raul!
Een fantastische beloning na een goede voorbereiding op school en hard werken. Raul ontving naast een daverend applaus een tas vol gereedschap, bloemen, een beker, een speld in de vorm van een troffel en een uitnodiging voor de finale van het NK metselen.

De 67e finale van het NK Metselen vindt plaats in Ede. Een voormalig kazerneterrein, aan de rand van Ede en grenzend aan de Veluwe, vormt dit jaar het strijdtoneel voor de driedaagse finale. Daar kunnen de finalisten niet alleen de titel van Beste Nederlands Metseltalent van 2019 winnen, maar tevens de wisseltrofee, de ‘Zilveren Troffel’ mee naar huis nemen.

Youri, Iwan en Raul hebben het super gedaan en ik ben trots op ze.


Jan van Laar, docent Techniek