RBF04889

Opleidingen

VO Eemsdelta heeft twee onderwijslocaties: Campus VO Eemsdelta in Appingedam en de Rutger Kopland VO Eemsdelta in Siddeburen.

Locatie Campus VO Eemsdelta

In Appingedam ligt tussen het Damsterdiep, de wierde van Solwerd en de open landerijen de nieuwe Campus Eemsdelta. Deze is in schooljaar 2022/2023 door VO Eemsdelta en het Noorderpoort in gebruik genomen. Elke opleiding - havo/vwo, vmbo en praktijkonderwijs - heeft een eigen thuisbasis en ingang. Daardoor houden de opleidingen hun eigen sfeer en voelt het voor leerlingen vertrouwd. Er zijn drie gemeenschappelijke ruimten waar iedereen van kan profiteren: kunst en science, de werkplaats voor technische vakken/opleidingen en het sportcomplex.

Op Campus VO Eemsdelta kun je de volgende opleidingen volgen:

  • Vwo, vwo+, havo, in thuisbasis Rudolph Pabus Cleveringa
  • Vmbo tl, bb, kb en vmbo-OOM, in thuisbasis Theda Mansholt
  • Praktijkonderwijs (PrO), in thuisbasis George Martens
  • Internationale Schakel Klas (ISK), in thuisbasis Theda Mansholt

In de bovenbouw van het vmbo kun je kiezen uit de profielen zorg en welzijn (Z&W), economie en ondernemen (E&O), produceren, installeren, energie (PIE) en bouwen, wonen en interieur (BWI)

Het Noorderpoort (mbo) biedt er de opleidingen Maatschappelijke Zorg (niveau 3 en 4), Pedagogisch Werk (niveau 3 en 4), Servicemedewerker Breed (niveau 2) en de Entreeopleiding (niveau 1).

Locatie Rutger Kopland VO Eemsdelta

Op het Noordoost-Groninger platteland, in Siddeburen, vind je Rutger Kopland VO Eemsdelta. In schooljaar 2022/2023 verhuist de school naar een andere plek in het dorp, in een nieuw gebouw met onder andere een lab voor het vak informatietechnologie. Vanuit dit lab draag je je steentje bij aan de ontwikkeling van (innovatieve) technieken in de regio.

Rutger Kopland VO Eemsdelta biedt onderbouw vmbo (tl, bb en kb), havo en bovenbouw vmbo tl, met (voor iedereen) informatietechnologie als examenvak.